Magasiner & e-publishing

Online e-magasin eller PDF viewer til det trykte magasins digitale alter ego giver anledning til mange overvejelser. Og ikke mindst siden 2008 med lancering af iPad har tanken om online magasinet haft mange dedikerede løsninger.

Fra et 2020 synspunkt er udviklingen reelt gået baglæns, fra det berigede, selvstændige, digitale produkt til at være en ren online klon af det trykte blad.

Hvorfor?

Den altoverskyggende årsag er – betalingsvillighed!

Fra forventningerne om et selvstændigt produkt, med et selvstændigt forretningspotentiale, har den ubarmhjertige virkelighed reduceret online udgivelse til et rent serviceprodukt.

Bladarkiv. Eller service til abonnenter. Herunder øget rækkevidde til nye, potentielle læsere.

Forretningsmæssigt kan digitale alternativer ikke bære omkostningerne til selvstændig bearbejdelse. Derfor er vi helt tilbage til en flad pdf, vi skal have gjort så læsevenlig fra alle devices som overhovedet muligt.

Til gengæld er der fortsat masser af gode argumenter for at udgive magasinet online

Fra et trafiksynspunkt med ønsket om øget rækkevidde, flere sidevisninger og flere nye brugere, læsere, abonnenter og medlemmer.

Fra et bladarkiv synspunkt tæller service overfor læserne samt muligheder for at indexere og søge tekster/temaer.

Fra et brugssynspunkt muligheder for at læse fra alle devices gnidningsfrit og let overskueligt.

Der findes givetvis flere plugins end de her viste – har du særlige indsigter eller erfaringer, er du overordnetlig velkommen til at dele dem her! Eller skrive til undertegnede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *