Arkiver vi kan lide

Samvirke siden 1928

Samvirke er – og har altid været – et ekstraordinært magasin. Skabt som samlingspunkt for Brugsforeningen, der som bevægelse startede i 6. maj 1866 i Thisted.

Bladet har igennem tiden været fyldt med forbrugerstof og i de senere år med magasinkvaliteter og en lækkerhed visuelt, som kun få har ressourcer til

Arkivet er samtidigt et forrygende vindue til tidslommer, en rejse i forbrugertrends
– og en rejse igennem udviklingen i magasin layout…

https://classic.samvirke.dk/alle-magasiner

Fagbladet 3F

Fagbladet 3F har alle dage været et redaktionelt fyrtårn blandt fagbevægelsens medier, og har flere Anders Bording Priser bag sig for undersøgende og fremragende journalistik, der har afdækket massive problemstillinger som kvindehandel i Danmark eller groteske arbejds- og leveforhold for filippinske lastbilchauffører i transportbranchen.

Fagbladet 3F har derfor også et bagkatalog af udgivelser, der er stillet til rådighed for læsere, medlemmer og de mange interessenter.

Arkivet er inddelt med tre nøgleord til hvert nummer (dog ikke indexerbare) og søgning i hvert nummer (dog ikke søgning på tværs af udgivelser). Løsningen benytter Visiolinks e-pages.

https://fagbladet3f.dk/bladet

Hvidvare-Nyt

Magasinet Hvidvare-Nyt udgives af APPLiA Danmark, brancheforeningen for hvidvarer og små elektriske husholdningsapparater.

Magasinet er uploadet med et simpelt arkiv overblik baseret på thump-nails og lokalt hostede pdfs.

Det er dermed ikke en licensløsning, men engangsbetaling for installation af PDF vieweren på sitet.

Til gengæld er det en billig og velfungerende måde at tilbyde alt indhold som service til læserne – og skabe mulighed for at tiltrække nyt.

Læs Hvidvare-Nyt

Magasinet Friskolen

Blandt de egentlige publiceringsløsninger (dvs ikke blot en formattering af PDF’en til mobilvenlighed og søgbarhed mm) findes en række gode muligheder, herunder ISSUU, og Visiolink m.fl.

Magasinet Friskolen har oprettet et dedikeret magasinlæsnings site til formålet – og benytter publiceringsplatformen PRENLY som motor.

Løsningen er ikke en af de billigste men det er overlegent med mulighed for at søge på tværs af samtlige magasiner i arkiv funktionen. Og mobillæsbarhed er i top.

Læs Magasinet Friskolen

Installatør Horisont

Kerneomdrejningspunktet for Installatør Horisont (og HorisontGruppens øvrige udgivelser) er websitet.

Men magasinet er som format en fremragende balancering af websitets mere nyheds- og communityflow.

Især med et bagkatalog, der er så velorganiseret og tilgængeligt som her. Der er desværre ikke fri adgang men interesserede kan teste gratis i 30 dage. Løsningen benytter Flowpaper og dermed en betalt løsning, om end Flowpaper er en af de mere velfungerende løsninger som PDF Viewer fx til WordPress med eget plugin.

https://installator.dk/magasiner

Ekstrabladet

Ekstrabladet har ofte været dygtige til at favne digitale discipliner.
Først blev de Danmarks mest læst nyhedssite. Så startede de øvelsen at konvertere gratis læsere til betalende brugere….ganske vist kun med mikrobetalinger. Men første dyk i pungen er som bekendt det vanskeligste!

Måske mere overset er deres arkiv.
Ikke alene har de digitaliseret ALT siden 1904 – men de har kombineret en velfungerende søgefunktion med endnu en abonnent-hvervningsøvelse…
Det er altid muntert at søge på sin fødselsdato og se, hvilke overskrifter, der prægede verden på dagen – udover den indlysende mest skelsættende begivenhed….

Løsningen er digitaliseret af Visiolink

Se selv – og prøv at teste den detaljerede søgning!